Pantoful „Bush”, brand mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul pantofilor transformaţi în proiectile ia în calcul redenumirea produsului pentru piaţa globală. Compania turcă Baydan, care produce modelul de pantofi aruncaţi în George W. Bush de un jurnalist irakian, primeşte comenzi din întreaga lume.

În ciuda crizei economice, compania Baydan, din Istanbul, trece printr-o perioadă de prosperitate după ce a anunţat că este producătoarea pantofului “Model 271”, de culoare maro, aruncat de un jurnalist irakian în preşedintele SUA, la Bagdad.

Ramazan Baydan, proprietarul companiei, a angajat  încă 100 de persoane pentru a onora comanda de 300.000 de perechi de pantofi identici cu cei care au zburat în direcţia lui George Bush.

Comenzile vin din ţările arabe, dar şi din SUA şi Marea Britanie. În jur de 120.000 de perechi au fost comandate din Irak, iar 18.000 din SUA.

În plus, cererile din Siria, Egipt şi Iran au crescut, iar o companie britanică s-ar fi oferit să devină distribuitorul european al producătorului turc de pantofi.

Cerere de patru ori mai mare

Ramazan Baydan a declarat pentru Bloomberg că ia în calcul redenumirea modelului drept Pantoful “Bush” sau Pantoful “Bye, bye Bush”.

Modelul se află pe piaţă din 1999, iar o pereche costă 28 de lire sterline în Turcia. “Vindem aceşti pantofi de ani de zile, dar, mulţumită lui Bush, cererea a crescut de patru ori. Am angajat o agenţie pentru reclame la televizor”, a declarat Baydan.

Irakianul Muntazar Zaidi, de 29 de ani, a devenit celebru după ce şi-a aruncat pantofii în direcţia preşedintelui american, pe 14 decembrie, în timpul unei conferinţe de presă.

Zaidi, la tribunal pe 31 decembrie

Zaidi este acuzat de “agresiune la adresa unui şef de stat străin” şi, potrivit Codului penal irakian, riscă între cinci şi 15 ani de închisoare.

Procesul lui începe la 31 decembrie. Jurnalistul a anunţat, la rândul său, că va da în judecată agenţii de securitate ai premierului Nuri al-Maliki, pe care îi acuză că l-au bătut după arestare.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite