VIDEO Un partid din Spania a lansat, pe site-ul său, un joc în care sunt împuşcaţi imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un joc video lansat online de Partidul Popular spaniol (PP) a declanşat controverse pe întreaga scenă politică din Spania. Jocul video prezenta un membru al partidului care trebuia să împuşte imigranţi ilegali şi susţinători ai independenţei. PP, formaţiune politică de dreapta, a retras marţi seară jocul, la doar câteva ore după lansarea online.

Alicia Sanchez-Camacho, candidată PP în în alegerile regionale din Catalunya, de la 28 noiembrie, era eroina principală a jocului Rescate (Salvare - n.r.). Ea purtat numele Alicia Croft, o trimitere la eroina Lara Croft, din jocul Tomb Raider.

Citeşte şi:
"Xenofobia PP din Catalunya afectează partidul la Madrid"

"Inamicul românilor", Garcia Albiol, susţinut de conducerea Partidului Popular

Partidul Popular catalan acuză imigranţii că abuzează de sistemul sanitar public

Scenariul Rescate, disponibil şi pe iPhone, era simplu. Alicia Croft, aflată pe un pescăruş de mare, denumit Pepe, trebuia să împuşte mai mulţi bărbaţi sărind cu paraşuta, simbol al imigraţiei ilegale, precum şi un măgar catalan, simbol al luptei pentru independenţă din Catalunya. Atât imigraţia ilegală, cât şi obţinerea independenţei sunt idei cărora li se opune Partidul Popular spaniol, relatează AFP.

La sfârşitul jocului, un mesaj avertizează jucătorul că lupta nu s-a terminat şi că trebuie să vină să voteze pentru PP, la 28 noiembrie.

Jocul video a fost lansat, marţi, la prânz, şi a atras un număr semnificativ de vizitatori pe site-ul filialeli catalane a partidului. La scurt timp, însă, au apărut şi criticile din partea multor formaţiuni politice din Spania, iar PP a decis să retragă jocul, mai pe seară, informează "El Pais".



Partidul Popular a încercat să combat criticile primite explicând, într-un comunicat, că firma care a creat jocul nu a respectat instrucţiunile date. Potrivit PP, sub bărbaţii care sar cu paraşuta ar fi trebuit să fie afişat "mafie ilegale", în loc de "imigranţi ilegali".

image

Acest joc a fost o "eroare", iar "realizarea nu a fost la fel de bună ca ideea iniţială", a recunoscut, miercuri, secretarul pentru Comunicare din cadrul PP, Esteban Gonzales Pons, pentru postul privat de radio Cadena Ser.

"Este o eroare pentru că ideea era ca Sanchez-Camacho să înfrunte problemele Cataluniei, şi anume şomajul, febra separatistă, situaţia multor persoane fără loc de muncă şi fără posibilitatea de a ieşi din această situaţie, dar şi mafia, care i-a adus şi îi ţine în această situaţie", a declarat Pons, potrivit publicaţiei spaniole ABC.

Potrivit ultimului barometru al Centrului de Studii de Opinie (CIS), importanta coaliţie naţionalistă de centru-dreapta, Convergencia i Unio (CiU), este prezentată ca învingătoare, cu 24,4 % din intenţiile de vot, în timp ce Partidul Socialist catalan, aflat la putere, este creditat cu 14,2% . Pentru PP, procentajul este de 6,2%.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite