Verzii din PE au mers cu bicicleta la Strasbourg, purtând tricouri anti-Barroso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verzii din PE au mers cu bicicleta la Strasbourg, purtând tricouri anti-Barroso
Verzii din PE au mers cu bicicleta la Strasbourg, purtând tricouri anti-Barroso

Noii europarlamentari Verzi au mers luni cu bicicleta de la gara din Strasbourg până la sediul Parlamentului European, purtând tricouri pe care scria "Nu Barroso", arătând astfel că sunt împotriva unui mandat al preşedintelui Comisiei Europene.

"Barroso întruchipează sistemul ultraliberal pe care noi nu îl mai vrem. (...) Sperăm în continuare să evităm acest lucru, am putea avea o femeie, precum irlandeza Mary Robinson", la preşedinţia CE, a declarat fostul magistrat franco-norvegian Eva Joly.

Cea mai tânără europarlamentară franceză, Karima Delli, poartă tricoul anti-Barroso şi spune că preşedintele Comisiei Europene (CE) "nu mai reprezintă interesul general", după care porneşte cu bicicleta, potrivit NewsIn.

În grupul de ciclişti domneşte o atmosferă caracteristică primei zile de şcoală. Nu departe, europarlamentarul german Franziska Brantner, în vârstă de 29 de ani, merge cu bicicleta zâmbind. "Am cerut un birou lângă Karima Delli la Parlamentul din Strasbourg. Am cunoscut-o în timpul studiilor mele la Paris", povesteşte Brantner.

Ecologiştii, care au format un grup parlamentar cu 55 de membri, ar fi putut fi mai numeroşi, îşi exprimă ea regretul. "Însă avem multe argumente bune şi vom compensa prin ideile noastre", precizează tânăra germană, conştientă "de importanţa responsabilităţii" sale.

Eva Joly, proaspăt intrată în politică, speră că dosarul privind încălzirea globală va progresa rapid în timpul preşedinţiei suedeze a UE, până la reuniunea internaţională de la Copenhaga de la sfârşitul acestui an. Între timp, ea subliniază că a merge cu bicicleta până la Parlamentul European "este un mod simbolic de a spune că toate gesturile mici contează pentru climă".

Prima sesiune plenară a celor 736 de noi europarlamentari va avea loc marţi, având drept principal obiectiv alegerea preşedintelui instituţiei, fostul premier polonez Jerzy Buzek.

Realegerea lui Jose Manuel Barroso la conducerea CE va fi amânată până în toamnă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite