PE va vota în septembrie menţinerea lui Barroso la conducerea Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PE va vota în septembrie menţinerea lui Barroso la conducerea Comisiei Europene
PE va vota în septembrie menţinerea lui Barroso la conducerea Comisiei Europene

Liderul europarlamentarilor conservatori, Joseph Daul, a anunţat astăzi că principalele trei grupuri politice din Parlamentul European (PE) au convenit să voteze în septembrie reconfirmarea lui Jose Manuel Barroso la preşedinţia Comisiei Europene (CE), relatează AFP.

Votul pentru sau împotriva acordării unui nou mandat de cinci ani actualului preşedinte al CE "se va afla pe ordinea de zi în septembrie", a declarat Daul într-o conferinţă de presă. Acest termen va fi confirmat oficial joi dimineaţa, într-o reuniune a tuturor preşedinţilor de grupuri politice din Parlament, a anunţat europarlamentarul francez.

Principalele trei grupuri politice din Parlament - conservatorii, socialiştii şi liberalii - sunt "de acord ca votul pentru Barroso să se desfăşoare în septembrie", a precizat Daul.

Iniţial, Barroso şi susţinătorii săi conservatori doreau ca acesta să fie confirmat în funcţie încă din luna iulie de Parlament, pentru a evita o perioadă de vid. Însă europarlamentarii au vrut ca fostul premier portughez să le prezinte mai întâi un program de acţiune.

Principala necunoasută era dacă europarlamentarii europeni vor vota în septembrie sau vor aştepta până la jumătatea lunii octombrie, după referendumul din Irlanda din 2 octombrie pentru Tratatul de la Lisabona, aşa cum doreau Verzii din PE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite