Ordin pentru slovaci: fiţi patrioţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul slovac a stabilit, printr-o lege specială, că patriotismul este o datorie civică, relatează Radio Slovakia International.

Începând cu aprilie, fiecare zi de luni va debuta în instituţiile de învăţământ cu intonarea imnului naţional. Acesta va răsuna şi la încheierea semestrelor şi a anului şcolar, precum şi la deschiderea evenimentelor sportive, a manifestărilor publice, a reuniunilor instituţiilor administraţiei centrale şi locale.

Totodată, şcolile de stat vor fi obligate să amplaseze în fiecare sală de curs drapelul naţional, textul imnului şi primele articole ale Constituţiei. Nu au fost uitaţi nici funcţionarii, care vor fi obligaţi să depună un jurământ de credinţă faţă de ţară. Iniţiatorul acestei legi este Partidul Naţional Slovac (SNS), formaţiune de extremă dreapta aflată în coaliţia guvernamentală de la Bratislava.

Minoritatea maghiară, care reprezintă peste 9% din populaţia Slovaciei, a reacţionat dur la această lege, văzând în patriotismul la comandă „un instrument de discriminare şi de eliminare a identităţii naţionale".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite