Oraşe din Anglia alocă 1 mil. de euro pentru îmbunătăţirea vieţii romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe oraşe din nordul Angliei vor aloca, din surse europene, un fond comun de peste un milion de euro pentru îmbunătăţirea vieţii romilor.

Potrivit ediţiei de joi a Yorkshire Evening Post, banii provin parţial din fonduri UE obţinute prin proiectul Roma Source, condus de un parteneriat regional compus din opt organizaţii din Marea Britanie, Italia, Ungaria, Grecia, Bulgaria şi Spania.

Comitatul Yorkshire, din nordul Angliei, a înregistrat recent o creştere semnificativă a numărului de imigranţi europeni. Ziarul precizează că nu sunt disponibile date oficiale, pentru că mulţi se deplasează şi refuză să fie identificaţi, din cauza temerilor de a fi discriminaţi.

Proiectul va reprezenta o oportunitate importantă de a ne asigura că dezvoltăm calităţile şi cunoştinţele de care avem nevoie, pentru a asigura servicii acestui grup extrem de vulnerabil, a declarat Olivia Rowley, care conduce acest parteneriat.

Roma Source va fi operaţional timp de doi ani şi va aborda teme legate de copii, locuri de muncă, sănătate şi integrare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite