Opt rromi au ocupat casa unui ofiţer la Imigrări din Marea Britanie. "Îmbrăcaţi cu hainele mele, m-au invitat să beau vin cu ei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii români sunt foarte cunoscuţi în străinătate pentru că iau în stăpânire locuinţe care nu le aparţin, însă ultima situaţie de acest fel care a avut loc în Marea Britanie este de-a dreptul hilară, scrie London Evening Standard.

O femeie din Leytonstone,  care fusese plecată din localitate câteva zile, a găsit instalaţi în casa ei opt rromi, iar nevestele lor  îi purtau hainele.

Julia High (55 de ani), ofiţer la Imigări, a fost invitată de către rromi să bea un pahar de vin cu ei. Aceştia susţineau că au închiriat legal proprietatea şi chiar i-au arătat un contract de închiriere.

Femeia plecase de acasă vineri dimineaţă. După serviciu, ea şi-a petrecut weekend-ul împreună cu părinţii ei, în Guildford.

Vecinii au fost cei care au anunţat-o luni că în locuinţa ei s-au stabilit ilegal mai multe persoane.

Când a ajuns acasă i-a găsit instalaţi în jurul mesei.

"O femeie îmbrăcată cu hainele mele a venit la uşă, în timp ce ei stăteau la masa mea din sufragerie şi beau vin din paharele mele. Ei chiar mi-au oferit de băut şi mi-au spus că sunt din România", a afirmat Julia High, care lucrează la Agenţia pentru Imigrări.

Ea a spus că familia, alcătuită din cinci adulţi şi trei copii, le-a spus vecinilor că a închiriat casa de la fiul ei.

"Au spus că eram moartă şi că fiul meu le-a închiriat casa. Sunt foarte vie, necăsătorită şi nu am niciun fiu", a spus femeia.

Rromii au fost evacuaţi de autorităţi, însă casa femeii a rămas în condiţii foarte proaste, după ce aceştia au produs pagube în bucătărie şi în baie.

De asemenea, când au plecat, rromii i-au golit frigiderul şi congelatorul, i-au luat covoarele, o parte din haine, un computer şi camere foto digitale.

"Aceşti oameni au distrus practic treizeci de ani din viaţa mea şi i-au băgat în genţi mari. Înseamnă distrugerea sufletului", a afirmat femeia, care în prezent stă la prieteni.

Rromii au găsit însă o altă casă pe care s-o ocupe ilegal în oraş, profitând de faptul că proprietarul nu este acasă.

Conform legislaţiei britanice, cei mai mulţi ocupanţi ilegali nu pot fi puşi sub acuzare dacă proprietarii caselor nu dovedesc faptul că aceştia au intrat prin efracţie.

Şi în Franţa, rromii vor să ia în stăpânire proprietăţi care nu le aparţin. Săptămâna trecută, trei români au spart casa unui primar pentru că voiau să se mute în ea. Vezi aici detalii!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite