Opoziţia portugheză va rupe consensul pentru planul de ajutorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opoziţia portugheză va rupe consensul pentru planul de ajutorare
Opoziţia portugheză va rupe consensul pentru planul de ajutorare

Liderul Partidului Socialist (PS) portughez, principala formaţiune de opoziţie, a ameninţat, joi, că va rupe consensul politic cu privire la reformele şi măsurile de austeritate puse în aplicare în contrapartidă la ajutorul internaţional acordat în mai 2011, relatează AFP.

Secretarul general al PS, Antonio José Seguro, a făcut cunoscut că partidul său va vota împotriva noilor măsuri de austeritate prevăzute în bugetul pe 2013.

"Nu voi fi niciodată complice la această politică. Am decis că PS va vota împotriva bugetului de stat pe 2013", a subliniat el într-o alocuţiune televizată.

Seguro a precizat că va supune această propunere Comisiei naţionale a partidului, scrie Agerpres.

Declaraţia liderului opoziţiei intervine după anunţul făcut de guvern cu privire la întărirea măsurilor de austeritate pentru anul viitor, incluzând în special majorarea impozitelor pe venit şi a cotizaţiilor salariale, însoţită de o reducere a fiscalităţii pentru patronat cu scopul de a favoriza crearea de noi locuri de muncă.

Până în prezent, Partidul Socialist, aflat la putere în momentul solicitării ajutorului internaţional, în aprilie 2011, a susţinut măsurile de austeritate, criticând totuşi guvernul de centru-dreapta ce i-a succedat că a mers dincolo de recomandările finanţatorilor internaţionali.

La rândul lor, creditorii Portugaliei au menţionat în repetate rânduri că este necesar consensul politic cu privire la planul de ajutorare, ca element-cheie al reuşitei acestuia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite