Opoziţia mizează pe trădarea comuniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opoziţia mizează pe trădarea comuniştilor
Opoziţia mizează pe trădarea comuniştilor

Liderul Partidului Democrat moldovean, Marian Lupu, sugerează, într-un interviu acordat Reuters, că unii comunişti ar putea „trăda“ la votul pentru preşedinte.

Citiţi şi:


Marian Lupu, fostul tovarăş de drum al preşedintelui comunist Voronin, joacă din aprilie cartea „schimbării“ şi susţine că acum este un alt om politic.

Cu toate acestea, mulţi analişti susţin că în realitate Lupu nu urmăreşte decât să obţină funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, ajutat deopotrivă de democraţi şi de comunişti.

Există însă şi voci, mult mai sceptice, care susţin că Lupu ar fi de fapt un „cal troian“ al Moscovei, în viitoarea coaliţie pro-occidentală.

„Aşteptăm trădători“

Lupu arată că deocamdată acordă prioritate negocierilor cu partidele pro-occidentale. „Acesta este primul pas. Sperăm ca, la final, partidele cu o orientare democratică să găsească o poziţie comună, bazată pe înţelegerea intereselor naţionale“, a spus el.

Totuşi, liderul Partidului Democrat este conştient că pentru a fi numit preşedinte sunt necesare şi voturile a opt dintre legiuitorii comunişti.

„Vă rog să nu vă grăbiţi să trageţi concluzii dacă ei, comuniştii, sunt un monolit sau nu. Multe elemente ale coeziunii lor sunt bazate pe măsuri represive şi teamă şi nu îmi este frică să spun acest lucru“.

Marian Lupu s-a retras din Partidul Comuniştilor după alegerile din aprilie, dezamăgit de preşedintele Vladimir Voronin. Acesta din urmă a dizolvat Parlamentul, care nu a reuşit să îi aleagă un succesor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite