Opoziţia de dreapta din Polonia a manifestat împotriva guvernului la Varşovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestaţia a început cu o slujbă ţinută în centrul capitalei poloneze
Manifestaţia a început cu o slujbă ţinută în centrul capitalei poloneze

Aproximativ 20.000 de persoane, conform municipalităţii, s-au reunit sâmbătă la Varşovia la îndemnul opoziţiei de dreapta şi a postului de televiziune ultra-catolic Trwam pentru a protesta faţă de politica guvernului liberal al lui Donald Tusk, relatează AFP.

Manifestaţia a început cu o slujbă ţinută în piaţa Trei Cruci din centrul capitalei poloneze în prezenţa lui Jaroslaw Kaczynski, preşedintele principalului partid de opoziţie Lege şi Justiţie (PiS).

Veniţi din toată Polonia cu steaguri în culorile naţionale alb şi roşu şi pancarte cu sloganuri antiguvernamentale în mâini, manifestanţii urmau apoi să se deplaseze către sediul guvernului şi în faţa reşedinţei preşedintelui polonez Bronislaw Komorowski.

Manifestanţii protestau mai ales faţă de refuzul autorităţii poloneze audiovizuale KRRiT de a acorda televiziunii Trwam un loc în pachetul digital naţional gratuit, relatează Mediafax.

Disponibil prin satelit şi prin reţelele de cablu private, televiziunea Trwam face parte dintr-un trust mediatic ultra-catolic condus de preotul Tadeusz Rydzyk care mai cuprinde pe lângă televiziunea Trwam, postu Radio Maryja şi cotidianul Nasz Dziennik (Jurnalul Nostru), precum şi o universitate.

"Dacă KRRiT nu îşi schimbă decizia, acest protest nu va fi ultimul", a prevenit preotul Tadeusz Rydzyk pe Internet.

KRRiT îşi justifică refuzul de a acorda televiziunii Trwam un loc în pachetul digital prin lipsa de transparenţă a sistemului de finanţare a postului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite