Voronin: Rusia nu cere un preţ politic pentru creditul oferit R. Moldova, spre deosebire de Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin: Rusia nu cere un preţ politic pentru creditul oferit R. Moldova, spre deosebire de Occident
Voronin: Rusia nu cere un preţ politic pentru creditul oferit R. Moldova, spre deosebire de Occident

Preşedintele moldovean speră să primească prima tranşă a împrumutului promis de Moscova în august sau septembrie. El a ţinut să atragă atenţia că Rusia nu a cerut un preţ politic pentru susţinerea financiară, spre deosebire de unele organizaţii internaţionale, informează Interfax.

Mai citeşte şi:
AFP: România ţine pumnii opoziţiei din Moldova
R. Moldova primeşte un miliard de dolari împumut din partea Chinei

"Ne aşteptăm să primim prima tranşă în valoare de 150 de milioane de dolari în august-septembrie", a declarat Vladimir Voronin.

"Am discutat deja despre detaliile îmrpumutului, spre deosebire de unele organizaţii internaţionale, Rusia nu a impus condiţii stricte şi nici nu a cerut un preţ politic pentru această susţinere. Aceasta este o contribuţie separată, dar foarte importantă a Rusiei la economia moldoveană", a spus preşedintele R. Moldova.

Acesta a explicat că, pentru a evita politizarea acestui subiect, detaliile plăţii şi folosirii împrumutului va fi discutată după alegerile parlamentare de miercuri. Creditul total promis este de 500 de milioane de dolari.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a semnat în 20 iulie legea ce prevede acordarea unui credit Republicii Moldova.

Acordarea creditului de 500 de milioane de dolari a fost decisă în 22 iunie, în cadrul unei întâlniri a preşedintelui moldovean în exerciţiu Vladimir Voronin cu premierul rus Vladimir Putin. Voronin a declarat la un moment dat că banii vor fi investiţi în proiecte de infrastructură.

Modificările la bugetul federal al Rusiei în vederea acordării creditului pentru Republica Moldova au fost aprobate de Duma de Stat în 3 iulie, iar patru zile mai târziu şi de camera superioară a legislativului rus, Consiliul Federaţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite