O treime dintre moldoveni consideră că România se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o treime dintre cetăţenii Republicii Moldova consideră că politica dusă de România în relaţia cu ţara lor este una invazivă. Astfel, 36% dintre moldoveni sunt de părere că Bucureştiul se amestecă în treburile interne ale Republcii Moldova.

Cam tot atâţia apreciază sprijinul acordat de România Republcii Moldova la Bruxelles. 40% dintre moldoveni observă sprijinul României mai ales în plan educaţional, în consuţiile în care statul român oferă anual mii de burse studenţilor moldoveni.

Potrivit unui sondaj realizat de IMAS-Chişinău, prezentat luni, 9% dintre cetăţenii intervievaţi consideră că România se amestecă "în foarte mare măsură" în treburile interne ale R. Moldova, în timp ce 27% sunt de părere că România se amestecă "în mare măsură" în treburile interne ale ţării lor.

Destul de multe persoane (21%) au declarat că nu ştiu sau nu vor să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de IMAS Chişinău în perioada 26 iulie - 12 august 2010, pe un eşantion de 2012 persoane reprezentativ pentru populaţia adultă (de peste 18 ani) a R. Moldova (exclusiv Transnistria), având o marjă de eroare de plus/minus 2,2%. Sondajul a fost realizat de operatori, la domiciliile persoanelor intervievate, iar întrebările au fost puse în limba română sau rusă, precizează IMAS.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite