O nouă măsură de întărire a securităţii zborurilor / scannere corporale în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţa a introdus noi măsuri de securitate în aeroporturi, scannerele corporale
Franţa a introdus noi măsuri de securitate în aeroporturi, scannerele corporale

Un prim scaner corporal a fost pus în funcţiune luni pe aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, pentru controlul pasagerilor cu destinaţia SUA, în cadrul măsurilor de întărire a securităţii zborurilor, după atentatul eşuat care a vizat o cursă Amsterdam-Detroit, pe 25 decembrie 2009, informează France 24.

Trecerea prin scaner, o cabină transparentă conectată la ecrane situate într-o încăpere la distanţă, este deocamdată facultativă şi se adaugă controalelor deja existente.

Click aici pentru VIDEO.

Cu acest sistem, putem vedea orice obiect aflat sub îmbrăcăminte. Undele milimetrice se reflectă pe suprafaţa pielii şi nu pătrund în corpul uman, a explicat Patrick Gandil, directorul general al Direcţiei aviaţiei civile, într-o conferinţă de presă.

Utilizarea scanerului este deocamdată demonstrativă, testarea propriu-zisă urmând să înceapă după ce parlamentul va vota un proiect legislativ privind securitatea internă. Echipamente similare sunt deja în funcţiune pe aeroporturile internaţionale din Amsterdam, Londra-Heathrow, Moscova şi din SUA.

Guvernele europene insistă pe necesitatea protejării libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, presate de Washington pentru instalarea scanerelor corporale. Statele Uniunii Europene au convenit să adopte o poziţie comună pe acest subiect în luna iunie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite