O moschee din Bruxelles, incendiată. Imamul moscheii a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu
Incendiu

Incendiu puternic la o moschee din Bruxelles! O persoană a murit şi o altă a fost rănită, după ce un bărbat a incendiat o moschee din Anderlecht, un cartier al oraşului Bruxelles, distrugând în mare parte edificiul religios. Potrivit primarului din Anderlecht, suspectul a fost reţinut.

Incendiul a avut loc la cea mai importantă moschee şiită dintre cele patru câte se află în regiunea Bruxelles-ului. Suspectul a aruncat un cocteil Molotov în interiorul moscheei, care a fost cuprinsă de flăcări şi a ars aproape în totalitate, potrivit Marie Verbeke, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Bruxelles. Serviciile de intervenţie au primit un apel în jurul orei 18.45 (19.45, ora României) prin care se solicita o intervenţie.

"Un martor a văzut o persoană dând foc", a mai anunţat purtătoarea de cuvânt. Potrivit aceleaşi surse, persoana decedată a murit în urma asfixierii cu fum. Posturile belgiene de televiziune RTBF şi RTL relatează că persoana ucisă în incendiul provocat ar fi chiar imamul acestei moschei. Informaţia a fost confirmată de o postare pe Twitter a primarului din Anderlecht.

Câteva zeci de locuitori din cartier s-au adunat în faţa moscheii, după incendiu. Importante efective de pompieri şi poliţie s-au deplasat la faţa locului.

Cartierul Anderlecht, situat în sud-vestul capitalei belgiene, găzduieşte o importantă populaţie de imigranţi, mai ales musulmani, informează Mediafax.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite