Secretarul General OSCE, Marc Perrin de Brichambaut, în vizită la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul General OSCE, Marc Perrin de Brichambaut, în vizită la Bucureşti
Secretarul General OSCE, Marc Perrin de Brichambaut, în vizită la Bucureşti

Secretarul General al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, efectuează o vizită în România, în perioada 5-6 octombrie, la invitaţia ministrului de Externe interimar, Cătălin Predoiu, precizează un comunicat al MAE.

"Vizita Secretarului General al OSCE are loc într-o perioadă importantă pentru organizaţie, în contextul dezbaterilor informale privind arhitectura europeană de securitate, lansate la reuniunea ministerială de la Helsinki, al continuării discuţiilor privind soluţionarea conflictelor îngheţate din spaţiul OSCE, evoluţiile din Republica Moldova şi Georgia", informează documentul citat.

Marc Perrin de Brichambaut va participa la seminarul OSCE cu tema "Impactul schimbărilor climatice asupra securităţii europene" şi va avea o serie de întrevederi la nivel guvernamental şi parlamentar.

În timpul vizitei sale, înaltul oficial OSCE va susţine la Asociaţia de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale  o conferinţă cu tema "Security Challenges in Wider Europe".

Marc Perrin de Brichambaut a fost desemnat secretar general al OSCE la 21 iunie 2005, iar mandatul său iniţial a fost prelungit cu încă 3 ani, la 21 iunie 2008.

Secretarul general îl reprezintă şi îl asistă pe preşedintele în exerciţiu al OSCE, urmărind atingerea obiectivelor organizaţiei. Printre atribuţiile sale se numără gestionarea structurilor şi operaţiunilor OSCE, în principal a Secretariatului, implementarea deciziilor OSCE, menţinerea contactului cu organizaţiile internaţionale, evaluarea implicaţiilor financiare ale propunerilor politice şi raportarea periodică în faţa organismelor politice asupra activităţii Secretariatului şi a Misiunilor în teren, dar şi pregătirea unor rapoarte anuale privind activităţile organizaţiei pe care le prezintă în cadrul Consiliului Permanent, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite