Numărul doi al mafiei siciliene, arestat după 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnat pentru răpirea şi asasinarea unui adolescent, numărul doi din Casa Nostra, mafia siciliană, a fost arestat în acestă seara în regiunea Trapani din Sicilia, au anunţat forţele de ordine, informează AFP.

Domenico Raccuglia, în vârstă de 45 de ani, era căutat de forţele de ordine de 15 ani. Italianul făcea parte dintre cele mai periculoase 30 de persoane din Peninsulă, potrivit agenţiei ANSA.

Arestarea lui Raccuglia reprezintă, potrivit ministrului italian de interne, Roberto Maroni, "una dintre loviturile cele mai dure date organizaţiilor mafiote în ultimii ani, întrucât Raccuglia era de fapt numărul doi din Cosa Nostra".

Bărbatul de 45 de ani mai a mai fost condamnat până în prezent de trei ori la închisoare pe viaţă pentru omucidere şi la 20 de ani de temniţă pentru tentativă de omucidere.

În urmă cu 16 ani, Raccuglia a fost implicat într-un caz care a îngrozit Italia. Aceasta a fost implicat în răpirea unui adolescent de14 ani, fiul unui mafiot care a colaborat cu poliţia, în sechestrearea lui timp de doi ani şi în uciderea acestuia. Corpul băiatului a fost apoi aruncat în acid.

Potrivit poliţiei italiene, Raccuglia era un candidat serios pentru preluarea conducerii mafiei din Palermo.

Arestarea bărbatului este cea de-a doua operaţiune de impact în Italia vizând mediile mafiote efectuată în decurs de două săptămâni, după decapitarea unuia dintre cele mai crude clanuri ale Camorrei, mafia din regiune, la începutul lunii.

În ultimul an şi jumătate, poliţia a arestat peste 3.600 de mafioţi şi a pus sub sechestru bunuri ale mafiei în valoare de mai mult de 5,6 miliarde de euro, potrivit şefului de la Interne, Roberto Maroni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite