Moscova: Nouă protestatari au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moscova: Nouă protestatari au fost arestaţi
Moscova: Nouă protestatari au fost arestaţi

Nouă manifestanţi din mişcarea Solidaritate au fost reţinuţi astăzi de poliţie la Moscova, deoarece ar fi fost în posesia a două bennere în loc de unul, transmite AFP. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Printre persoanele arestate figurează Roman Dobrohotov, liderul mişcării de opoziţie "Noi" şi militanta Ilia Iaşin. Eliberată după o oră, Iaşin a spus că a fost lovită în cap de poliţişti în momentul arestării.

Organizaţia Solidaritate a organizat  un marş de protest cu ocazia Zilei Drapelului. Au participat aprozimativ 50 de persoane.
Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, numărul participanţilor a fost mai mare decât cel autorizat, iar aceştia aveau două bannere în loc de unul, cum era prevăzut.

Mişcarea Solidaritate reuneşte mai ales liderii opoziţiei ruse, cum ar fi fostul ministru liberal Boris Nemţov şi Garry Kasparov.


Forţele de securitate intrervin frecvent pentru a pune capăt manifestaţiilor opoziţiei liberale, comenzează AFP.

Potrivit NewsIn, Ziua Drapelului Federaţiei ruse celebrează revenirea drapelului alb-albastru-roşu, adoptat în Rusia în perioada ţarului Petru cel Mare. A fost instaurată la 22 august de primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn, după eşecul puciului comunist din august 1991,

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite