Un român a fost găsit, mai sunt doi dispăruţi în cutremurul din Noua Zeelandă. Bilanţul victimelor: 98 de morţi şi 226 de dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seismul care a lovit oraşul Christchurch a ucis 98 de persoane, iar 226 de persoane sunt date dispărute, dar este de aşteptat ca acest bilanţ să crească, afirmă autorităţile din Noua Zeelandă.

UPDATE 11:40 Unul dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului din Noua Zeelandă, Radu Zimcea, a fost găsit în viaţă, transmite Antena 3.

UPDATE 10:00 Un al treilea român, Dan Marinescu, este dat dispărut. Ministerul de Externe nu a confirmat încă dispariţia celor doi.

UPDATE 09:30 Încă un român, Radu Zimcea, se află pe lista dispăruţilor în urma cutremurului.

Potrivit poliţiei din Christchurch, numărul persoanelor decedate a ajuns la 98, în timp ce 226 sunt dispărute, relatează AP.

Anterior, premierul John Key a anunţat că seismul a ucis 92 de persoane, iar 300 de persoane sunt date dispărute, dar este de aşteptat ca acest bilanţ să crească, potrivit AFP.

"Ultimele cifre de care dispun arată că la morgă se află 92 de trupuri neînsufleţite, însă încă mai descoperim victime printre dărâmături, în diferite locuri din oraş", a declarat şeful guvernului.

Un bilanţ precedent, stabilit în ajun, indica 75 de morţi şi 300 de dispăruţi, dar John Key avertizase că această estimare s-ar putea dovedi "total inexactă" date fiind proporţiile dezastrului.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,3, s-a produs marţi şi este considerat cel mai grav care a afectat Noua Zeelandă în ultimii 80 de ani. Epicentrul a fost localizat la 5 kilometri de oraşul Christchurch (390.000 de locuitori), la o adâncime de numai 4 kilometri.

Şcoala Kings Education a anunţat joi că 48 de persoane, printre care se numără şi cel puţin zece japonezi, sunt date dispărute după prăbuşirea clădirii şcolii. Pe site-ul acesteia a fost publicată o listă cu numele elevilor şi profesorilor daţi dispăruţi, elaborată pe baza declaraţiilor martorilor şi a unor reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. În afara elevilor japonezi, lista include şi sud-coreeni.

Printre persoanele care se presupune că sunt prinse sub dărmături, după cutremurul din Noua Zeelandă, se află şi o româncă de 53 de ani.

Femeia dată dispărută se numeşte Lia Harca, este profesoară de egleză şi lucra într-una din clădirile care s-au prăbuşit în urma seismului.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite