Norvegia: Greva angajaților din sectorul petrolier a luat sfârșit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul norvegian a folosit metode de urgență, pentru a-i face pe angajații din industria petrolului și gazelor să se întoarcă la muncă, astfel punând punct unei greve de 16 zile, informează BBC.

"A trebuit să iau această decizie, ca să protejez interesele vitale ale Norvegiei", a declarat ministrul norvegian al Muncii Hanne Bjurstroem pentru Reuters. Bjurstroem a făcut nenumărate eforturi pentru a pune capăt disputei dintre companiile energetice și sindicate.

Peste 700 de angajaţi din sectorul petrolier, membri ai sindicatelor Industri Energi şi SAFE, s-au aflat în grevă începând din 24 iunie pentru a obţine din partea patronatului ca el să revină asupra deciziei sale de a nu le acorda un regim special angajaţilor ce doresc să iasă la pensie la 62 de ani, respectiv cu trei ani mai înainte decât vârsta legală pentru pensionare în sectorul lor profesional şi cu cinci ani mai înainte decât vârsta legală de pensionare în Norvegia.

"Este o alegere responsabilă făcută de guvern în această seară", a declarat negociatorul pentru organizaţia patronală OLF Jan Hodneland într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

OLF a anunţat joi un locaut începând de luni noapte la miezul nopţii, în speranţa de a pune capăt grevei celor aproximativ 700 de angajaţi din sectorul petrolier, membri ai sindicatelor Industri Energi şi SAFE, care au perturbat producţia norvegiană de hidrocarburi după 24 iunie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite