Noii membri ai UE vor regim fără vize cu SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană şi statele membre din Europa de Est cer Washingtonului să permită tuturor cetăţenilor UE să călătorească în Statele Unite fără viză, avertizând că această problemă

Comisia Europeană şi statele membre din Europa de Est cer Washingtonului să permită tuturor cetăţenilor UE să călătorească în Statele Unite fără viză, avertizând că această problemă ar putea influenţa negativ percepţia SUA în aceste ţări, scrie "Financial Times". "Noi suntem cei mai puternici susţinători ai SUA, dar problema vizelor este cel mai puternic argument pe care îl au cei care nu doresc ca Europa şi America să coopereze", a declarat Andras Simonyi, ambasadorul Ungariei la Washington, cu ocazia unei mese rotunde la care au luat parte ambasadorul UE în SUA, John Bruton, şi ambasadorii Poloniei şi ai Cehiei în State.
"Aceasta este singura problemă în relaţiile bilaterale cu Statele Unite", a afirmat şi Petr Kolar, ambasadorul Cehiei. Bruton a precizat că Bruxelles-ul doreşte ca toţi cetăţenii UE să poată călători în SUA fără viză. "Nu vrem ca unii dintre membrii noştri să fie defavorizaţi", a spus el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite