Noi incidente în Grecia: explozie la ambasada Elveţiei şi atac armat asupra poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luni, poliţia elenă a interceptat colete-capcană adresate preşedintelui francez
Luni, poliţia elenă a interceptat colete-capcană adresate preşedintelui francez

O explozie a avut loc marţi la ambasada Elveţiei din centrul Atenei, iar o patrulă de poliţie a fost atacată cu focuri de armă la periferia capitalei, a anunţat poliţia elenă, citată de AFP.

UPDATE 2 Până la ora prânzului, în total cinci colete-capcană fuseseră adresate ambasadelor Elveţiei, Bulgariei, Rusiei, statului Chile şi Germaniei. Nu s-au înregistrat victime.

Coletul care a explodat era adresat ambasadei Elveţiei. Potrivit primelor elemente ale anchetei, angajaţii ambasadei aruncaseră în curte coletul suspect.

Celelalte patru pachete au fost neutralizate de specialiştii pirotehnici.

UPDATE 1 Potrivit primelor informaţii ale poliţiei, un necunoscut a aruncat un explozibil de slabă intensitate în curtea ambasadei. Din fericire nu a fost nimeni rănit.

Totodată, un necunoscut a tras împotriva a doi poliţişti care patrulau pe motociclete la Palaio Faliro, o suburbie din sudul Atenei. Momentan nu există informaţii privind posibili răniţi.

Poliţia anunţase anterior a fost alertată de ambasada Bulgariei în Grecia, privind prezenţa unui colet suspect în incinta sa. Pirotehnişti din cadrul poliţiei elene au fost mobilizaţi la ambasadă, situată la Psychiko, la periferia Atenei.

Incidentele au loc la o zi după interceptarea la Atena a unor colete-capcană adresate preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi sediilor ambasadelor Mexicului, Olandei şi Belgiei.

Una dintre bombe, adresată ambasadei mexicane din Atena, a explodat în birourile unei companii de curierat, rănind un angajat.

Tot luni, poliţia a arestat doi tineri greci cu vârste de 22 şi 24 de ani, dintre care unul căutat pentru extremism anarhist.

Suspecţii urmează să fie prezentaţi unui procuror marţi după-amiază.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite