Nicolas Sarkozy îşi suspendă campania şi anunţă gradul maxim de alertă teroristă la Toulouse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a confirmat, luni seara, că o singură persoană este la originea atacurilor asupra unei şcoli evreieşti şi unor militari din două oraşe din sud-vestul Franţei şi a anunţat instaurarea nivelului maxim de alertă teroristă în această regiune.

"Motivaţia antisemită pare evidentă", a declarat preşedintele francez, precizând că îi va primi pe reprezentanţii comunităţii evreieşti marţi.

El a precizat că îşi suspendă campania electorală "cel puţin până miercuri", în urma atacului armat comis luni la o şcoală evreiască din Toulouse, informează Mediafax.

"Îmi suspend participarea la campania electorală cel puţin până miercuri", data funeraliilor militare ale soldaţilor ucişi la Toulouse şi Montauban de acelaşi bărbat care a omorât luni patru persoane, între care trei copii, la o şcoală evreiască din Toulouse, a adăugat şeful statului, într-o alocuţiune la Palatul Elysee.

Aceeaşi armă şi acelaşi scuter furat au fost folosite la 11 martie pentru uciderea unui militar la Toulouse, apoi, patru zile mai târziu, pentru uciderea altor doi militari la Montauban şi luni în atacul de la un colegiu evreiesc din Toulouse, soldat cu patru morţi, au declarat anterior surse apropiate anchetei.

”Cât despre soldaţii noştri, ştim că doi dintre ei erau musulmani şi un al treilea antilez, dar nu cunoaştem motivaţiile atacului, deşi ne putem imagina că rasismul şi nebunia ucigaşă pot fi legate”, a adăugat liderul de la Elysee, referindu-se la uciderea soldaţilor francezi.

Asemănarea între aceste crime a determinat Parchetul din Paris să centralizeze, în baza competenţelor sale antiteroriste, cele trei anchete, care sunt "efectuate pentru fapte calificate drept asasinat şi tentative de asasinat în legătură cu o acţiune teroristă".

Citește și:

UPDATE Focuri de armă în faţa une şcoli evreieşti din Toulouse: patru morţi, între care trei copii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite