Nicolas Sarkozy doreşte un Consiliu de Securitate European care să includă Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Medvedev, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy se întâlnesc astăzi în Franţa pentru a discuta cooperarea în materie de securitate Foto: epa
Dmitri Medvedev, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy se întâlnesc astăzi în Franţa pentru a discuta cooperarea în materie de securitate Foto: epa

Preşedintele francez s-a întâlnit, astăzi, cu Dimitri Medvedev şi Angela Merkel, la Dauville, propunând ca Rusia să fie inclusă într-un Consiliu de Securitate European.

Cei trei lideri participă la o întrunire de două zile, care a început astăzi. Dacă propunerea lui Sarkozy este acceptată, Dimitri Medvedev ar fi foarte aproape de scopul său, acela de a creea o nouă arhitectură de securitate europeană. Conducătorii ruşi şi germani îşi fac însă griji, deoarece insistenţa lui Sarkozy ar afecta relaţiile ruşilor cu Uniunea Europeană. În plus, Washingtonul şi UE au reţineri faţă de dorinţa preşedintelui Franţei.

De asemenea, americanii sunt îngrijoraţi de această „alianţă“, ei amintindu-şi de întrunirea Shroeder-Putin-Chirac, care a avut loc în anul 2003 şi în urma căreia cei trei s-au pus războiului din Irak, conform Mediafax.

Preşedintele francez doreşte un „parteneriat de securitate, uman şi tehnic“ cu Rusia, care să fie condus de francezi, şi nu de germani.

Întâlnirea dintre cei trei are ca scop să amelioreze cooperarea economică şi în domeniul securităţii între Uniune şi Rusia şi să consolideze relaţiile dintre Moscova şi NATO.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite