Nick Clegg câştigă detaşat alegerile din Marea Britanie pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul liberal-democrat la legislativele britanice, Nick Clegg, a câştigat detaşat în în competiţia electorală dintre laburişti şi conservatori organizată pe site-ul de socializare Facebook, potrivit AFP.

Nick Clegg şi-a adjudecat 42% din voturile exprimate în sondajul Facebook de către 450.000 de internauţi, în perioada 1 - 3 mai. Contrar acestuia, partidul său ar obţine 26% din voturi, potrivit mediei ultimelor studii ale institutelor de sondare a opiniei publice.

Doar 27% dintre vizitatori l-au preferat pe laburistul Gordon Brown, iar 31% s-au decis pentru conservatorul David Cameron la întrebarea Pe cine aţi vrea prim ministru? postată pe pagina de Facebook a Democracy UK.

Un alt scrutin virtual, aflat în plină desfăşurare pe pagina Facebook sub numele 2010 UK Mock election, îi dădea joi dimineaţă câştigători pe liberali democraţi cu 36%, în timp ce conservatorii au primit 17%, iar 14% revin laburiştilor.

Sondajul informal este deschis străinilor şi minorilor, la el participând momentan 29.000 de internauţi, şi nu corespunde criteriilor ştiinţifice.

Oricare ar fi rezultatul alegerilor, gradul de angajament pe care l-am observat pe Facebook este foarte pozitiv pentru sănătatea democraţiei noastre, a apreciat Richard Allan, responsabil al site-ului de socializare Facebook din Europa.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite