Negociem cu UE destinaţia fondurilor structurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încotro se îndreaptă banii? Secretarul de stat în Ministerul Integrării, Leonard Orban, ne-a explicat că în CNSR sunt prevăzute fonduri structurale şi de coeziune care vor merge spre



Încotro se îndreaptă banii?
Secretarul de stat în Ministerul Integrării, Leonard Orban, ne-a explicat că în CNSR sunt prevăzute fonduri structurale şi de coeziune care vor merge spre infrastructura de transport, spre infrastructura de mediu, pe programe operaţionale de creştere a productivităţii şi de asistenţă tehnică etc. Toate aceste elemente vor fi negociate cu CE, stabilindu-se în detaliu fiecare măsură elegibilă. "Va fi o negociere lungă, complicată", susţine Orban. "Pe programele operaţionale sectoriale, negocierile se vor finaliza în cursul semestrului întâi al anului 2007, nu numai în cazul României, ci în cazul tuturor statelor membre, din cauza faptului că adoptarea pachetului financiar final şi adoptarea bugetului UE pe perioada 2007-2013 au fost întârziate", spune oficialul român. Sumele mari sunt deja cunoscute.

17,3 miliarde de euro pentru politica de coeziune
Pentru politica de coeziune, de exemplu, suma, în cazul României, este în jur de 17,3 miliarde de euro. În cadrul acestor negocieri va fi aprobat conţinutul programelor în detaliu. Se va stabili eşalonarea diferitelor sume, vor fi definite clar măsurile de eligibilitate, a subliniat secretarul de stat în MIE. Cadrul Naţional Strategic a fost conceput în concordanţă cu Planul Naţional de Dezvoltare care, susţine Orban, "este un document al României care prezintă nu numai priorităţile sau domeniile care vor fi finalizate prin fondurile europene, ci şi priorităţile de dezvoltare ale ţării, care vor fi finanţate din alte surse, bani de la buget etc".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite