Nebunie de vedetă - Brigitte Bardot cere salvarea unui câine de luptă care a mutilat o fetiţă de patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Brigitte Bardot a luat apărarea unui câine din rasa Bull Terrier care a desfigurat o fetiţă de patru ani în 16 iulie, în Franţa. Actriţa, o susţinătoare acerbă a drepturilor animalelor, a cerut ca Bull Terrier-ul să nu fie eutanasiat, scrie Midi Libre.

Brigitte Bardot s-a oferit chiar să îl ia la fundaţia sa, pentru că animalul, care a fost plasat în izolare totală, nu beneficiază de "condiţii demne".

În acest sens, ea i-a trimis chiar o scrisoare primarului din Boulogne, pe care nu îl întreabă despre lăsarea în libertate a câinelui. Ea îi cere să aibă, însă, "puţină omenie" şi să mute câinele într-o cuşcă luminată şi să permită vizita celor care vor să îi aducă mâncare.

În replică, primarul Frédéric Cuvillier afirmă că animalul a fost plasat în condiţii "acceptabile, invitând-o pe actriţă să îl viziteze.

El a spus că Bull Terrierul se află la dispoziţia justiţiei care are în derulare o anchetă pentru "leziuni traumatice involuntare".

Brigitte Bardot a lansat, însă, şi o petiţie online pentru salvarea animalului, care a strâns până în prezent 11.000 de semnături.

"Am eliminat pedeapsa cu moartea pentru oameni. De ce continuă să se aplice la animale, care însă nu au aceeaşi conştiinţă?", se întreabă actriţa.

Brigitte Bardot califică drept "groaznic" incidentul din 16 iulie, când o fetiţă de patru ani a fost desfigurată. Ea îi critică pe părinţii "care îşi lasă copiii nesupraveghiaţi alături de câinI". 

Actriţa mai spune că la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în 2012, în Franţa, le va cere candidaţilor să arate ce au de gând să facă pentru bunăstarea şi protecţia animalelor, în general.

Celebra actriţă franceză este binecunoscută şi în România ca fiind o apărătoare a drepturilor animalelor. Ea le-a cerut de mai multe ori autorităţilor de la Bucureşti să nu ucidă maidanezii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite