Rusia agită apele în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia agită apele în Marea Neagră
Rusia agită apele în Marea Neagră

Forţele navale ruse vor monitoriza traficul din Marea Neagră pentru a proteja faţă de Georgia navele care se îndreaptă spre regiunea separatistă Abhazia, a declarat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

"Provocările georgiene din apele neutre faţă de navele străine care livrează încărcături umanitare, economice sau de orice altă natură în Abhazia reprezintă, fără nicio îndoială, o preocupare serioasă", a declarat Lavrov, potrivit Interfax, preluată de Agerpres.

Rusia a anunţat deja că va reţine orice navă georgiană care va pătrunde fără permisiune în apele revendicate de Abhazia, suscitând temeri privind posibile conflicte în Marea Neagră.

"Credem că este posibil să organizăm escorte regulate care vor garanta că nu vor exista provocări", a mai spus şeful diplomaţiei ruse, aflat în vizită la Suhumi, capitala republicii autoproclamate Abhazia.

Garda de coastă din Rusia a anunţat la 21 septembrie că a început misiuni de patrulare în largul Abhaziei, regiune situată pe ţărmul Mării Negre, în contextul blocadei instituite de Georgia pentru traficul naval care se îndreaptă sau provine din regiunea separatistă.

Navele ruse au fost desfăşurate în largul coastei abhaze în timpul conflictului din august anul trecut, când armata rusă a învins trupele georgiene care au atacat regiunea separatistă Osetia de Sud.

După terminarea conflictului, Rusia a recunoscut independenţa celor două teritorii separatiste, dar ulterior doar Nicaragua şi Venezuela au făcut gesturi similare.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite