NATO nu ar apăra Ucraina în faţa Rusiei nici în cazul aderării - ex-consilierul lui Reagan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostului consilier cu misiuni speciale al celui de-al 40-lea preşedinte al SUA, Ronald Reagan, Doug Bandow, i se pare greu de crezut că Ucraina va beneficia de sistemul de securitate al NATO în cazul izbucnirii unui conflict cu Rusia, chiar dacă Ucraina va adera la Alianţă.

"Mie, sincer, îmi vine greu să cred că Franţa, Germania, chiar şi Marea Britanie vor dori să vină în ajutor Ucrainei în cazul unui conflict cu Rusia", a declarat astăzi Bandow în cadrul unei dezbateri la Kiev.

"Chiar şi devenind membră a NATO, cred, Ucraina nu trebuie să conteze prea mult pe ajutorul statelor-membre în cazuri de criză. Pentru Ucraina ar putea veni o vreme când va fi admisă în Alianţa Nord-Atlantică, însă este greu de crezut că ea va primi şi protecţia maximă din partea NATO în cazuri de criză", a mai spus expertul american, citat de Novâi Reghion.

Fostul consilier cu misiuni speciale al lui Ronald Reagan a adăugat că nici Georgia nu ar fi primit ajutorul NATO în războiul din august 2008 cu Rusia, chiar dacă ar fi fost membră a Alianţei Nord-Atlantice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite