Oficial rus: Solidaritatea în cadrul NATO, un simplu "strănut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficial rus: Solidaritatea în cadrul NATO, un simplu "strănut"
Oficial rus: Solidaritatea în cadrul NATO, un simplu "strănut"

Moartea civilior afgani ca umare  a raidului NATO a dus la escaladarea nemulţumirii europenilor în legătură cu prezenţa militară în Afganistan şi la întărirea poziţiei talibanilor, a declarat într-un interviu, reprezentantul permanent al Rusiei la sediul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles, Dmitri Rogozin.

"Fiecare civil afgan ucis în urma bombardamentelor NATO reprezintă un motiv suficient ca cel puţin o sută de rude ale acestuia să pună mâna pe arme, să treacă de partea talibanilor şi să lupte împotriva trupelor NATO din Afganistan", a afirmat Rogozin. Ofici9alul rus a declarat că raidurile NATO care fac ravagii în rândul populaţiei civile nu fac decât să întărească opoziţia în rândul populaţiei împotriva forţele care încearcă să instaleze ordinea în Afganistan.

Citiţi şi:

Rogozin a precizat că încercarea statelor europene de a scăpa de răspundere pentru moartea civililor din ultimul bombardament, fiecarea aruncând vina asupra celuilalt, nu face decât să demonstreze cât de subţire este solidaritatea în cadrul NATO.

"Fiecare ţară încearcă să plaseze pe umerii celorlalte responsabilitatea pentru moartea civililor afgani, ceea ce duce în primul rând la radicalizarea opiniei publice faţă de războiul din Afganistan. Singurii care au de câştigat de pe urma acestei situaţii sunt politicieni care ridică problema retragerii trupelor ţărilor lor din Afganistan, a căror popularitate creşte. În Afganistan ar putea să rămână doar americanii, iar mult trâmbiţata solidaritate din cadrul NATO s-ar putea dovedi că nu este decât un strănut", a conchis reprezentantul Moscovei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite