Anchetă privind uciderea a 3 civili în Afganistan de către forţe NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Isaf a deschis o anchetă împotriva forrţelor NATO
Isaf a deschis o anchetă împotriva forrţelor NATO

Trei civili au fost ucişi într-un atac aerian lansat în cursul nopţii de joi spre vineri asupra provinciei Kandahar, un bastion taliban din sudul Afganistanului, au anunţat surse oficiale locale, citate de AFP.

Un microbuz a fost bombardat de elicoptere, în cursul nopţii, în districtul Shah Wali Kot, trei civili fiind ucişi. Încă o femeie a fost rănită, menţionează un comunicat al guvernoratului afgan. Victimele proveneau din provincia vecină Oruzgan, iar cele trei cadavre au fost predate autorităţilor locale.

Primele elemente ale anchetei arată că un elicopter a deschis focul asupra unor bărbaţi care plasau o bombă artizanală la marginea unui drum. Forţele trimise la faţa locului au descoperit însă că într-o maşină din apropiere se aflau civili, a explicat ISAF.

Forţele internaţionale ucid frecvent civili afgani, în cursul luptelor, provocând mânia populaţiei şi a autorităţilor locale. 

 Potrivit unor date oficiale furnizate de Naţiunile Unite, 2.118 civili au fost ucişi în 2008 în Afganistan, în special în cursul bombardamentelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite