Muncitor român condamnat la 3 ani de închisoare în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitor român condamnat la 3 ani de închisoare în Marea Britanie
Muncitor român condamnat la 3 ani de închisoare în Marea Britanie

Ion Niţu-Tudor, un muncitor român din domeniul construcţiilor, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat de justiţia britanică la trei ani şi jumătate de închisoare după ce, şi-a înjunghiat un compatriot în timpul unei petreceri la Gloucester, informează cotidianul local Gloucester Citizen.

Muncitorul român a fost adus în faţa instanţei după ce a negat că l-a atacat pe Vasile Romeo Acaraliţei cu intenţia de a-l răni în aprilie. Mai mulţi martori din România au venit în Marea Britanie pentru a depune mărturie împotriva sa, iar bărbatul a fost nevoit să își recunoască vinovăția.

Procurorul Ian Fenny a precizat că atât acuzatul, cât şi victima, sunt români angajaţi ai companiei Gloucester Quays.

Are 35 de ani şi este căsătorit de 15 ani. Soţia şi copiii săi, de 4 şi 11 ani, se află în România, iar el a venit aici pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, a explicat avocatul său, care spune că inculpatuil îşi regretă comportamentul din acea seară.

La 12 aprilie, a fost organizată o petrecere, care marca o sărbătoare românească,  într-o casă din oraş. Mulţi dintre bărbaţii prezenţi au consumat băuturi alcoolice, însă Niţu-Tudor era foarte beat şi agresiv, căutând motiv de ceartă cu Acaraliţei.

Niţu-Tudor a părăsit casa pentru o vreme, apoi s-a întors cu un cuţit şi l-a înjunghiat în abdomen pe Acaraliţei, într-o cameră plină de martori, a declarat procurorul britanic.

Victima a fost transportată la spital şi a suferit o intervenţie chirurgicală.

Acaraliţei s-a întors din România pentru a depune mărturie împotriva atacatorului său.

George Threlfall, avocatul apărării, a declarat că Niţu-Tudor nu are o imagine clară asupra incidentului din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla, dar rede că mărul discordiei a fost o unealtă pe care victima i-ar fi furat-o.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite