Motherwell îşi avertizează suporterii: Atenţie la hoţii români!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motherwell îşi avertizează suporterii: Atenţie la hoţii români!
Motherwell îşi avertizează suporterii: Atenţie la hoţii români!

Suporterii echipei scoţiene Motherwell, adversara Stelei din turul trei preliminar al Ligii Europa, au fost sfătuiţi să aibe grijă la deplasarea din România la hoţii de buzunare şi la taximetrişti.

Într-un articol postat marţi pe site-ul său oficial, formaţia Motherwell le oferă propriilor suporteri "informaţii de călătorie" pentru prima manşă a dublei cu Steaua, care va avea loc joi la Bucureşti. Astfel, conducerea scoţienilor a zis "celor care merg la Bucureşti" că "ar trebui să ştie următoarele lucruri":

  • Taxiurile bucureştene au o strategie de taxare specifică şi trebuie să ai grijă să nu plăteşti mai mult decât face cursa. Preţul unui kilometru variază între 1.4 RON şi 3 RON dar taxiurile de la gară, centrele de shopping şi marile hoteluri tind să fie  mai scumpe. 
  • Taximetriştii independenţi ţi-ar putea cere mult mai mulţi bani decât ar fi normal să plăteşti, până la 9 RON pe kilometru.
  • Deşi un număr din ce în ce mai mare de magazine acceptă carduri de credit, sunteţi sfătuiţi să folosiţi bani "cash" ca să evitaţi riscul unei fraude.
  • Trebuie să fiţi atenţi la hoţii de buzunare şi cei de genţi în locurile aglomerate, în special lângă casele de schimb valutar, hoteluri, mijloacele de transport în comun (cu precădere la aeroport), gările de tren. Cunoaştem cazuri de furturi importante inclusiv a paşapoartelor din hotel.
  • Cei care se deplasează cu maşina personală trebuie să fie foarte atenţi la căruţele şi turmele de animale cu care se pot întâlni pe străzile din România
  • Lucrurile de valoare, printre care cardurile de credit şi paşapoartele ar trebui păstrate în seiful hotelului. Cu toate acestea, ar trebui totuşi să aveţi o copie a paşaportului.
  • Ar trebui să ştiţi că se înregistrează cazuri de clonare a cardurilor bancare în unele baruri şi restaurante.
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite