Moldovenii vor credit în ruble

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul moldovean Vlad Filat, aflat la Ialta pentru a participa la reuniunea şefilor de guvern din CSI, i-a cerut omologului său rus Vladimir Putin să grăbească procedura de acordare a creditului rusesc Republicii Moldova, potrivit ITARR-TASS citată de NewsIn.

„Contăm pe ajutorul vostru şi folosindu-mă de ocazie, vreau să vă cer, în cazul în care există o posibilitate, încheierea procesului de negocieri pentru acordarea creditului (Republicii Moldova, n.r.)", a spus Vlad Filat în cadrul întrevederii cu Putin. Premierul moldovean a invocat „situaţia economică dificilă" a ţării, şi faptul că de împrumutul de la Moscova „ştie şi Fondul Monetar Internaţional".


Aceasta este prima întrevedere dintre cei doi premieri, după schimbarea puterii în Republica Moldova. Demersul premierului Filat vine în continuarea negocierilor iniţiate de fosta guvernare de la Chişinău.


În timpul vizitei din iunie a fostului preşedinte Vladimir Voronin în Rusia, Moscova a anunţat acordarea Republicii Moldova a unui împrumut de 500 milioane dolari. Ulterior, mai mulţi oficiali ruşi au promis acordarea creditului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite