Ratko Mladici a fost externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, spitalizat joi, a fost externat vineri şi a revenit în celula sa din Haga. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, Nerma Jelacic, transmite AFP.

„Ratko Mladici a revenit în centrul de detenţie după ce teste medicale au confirmat că nu există anomalii legate de starea sa de sănătate şi că nu are nevoie de tratament", a declarat Nerma Jelacic, notează Agerpres.

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia este „capabil să asiste la procesul său, iar reluarea audierii este programată pentru luni dimineaţa la 10.00 (11.00, ora României) cu contrainterogatoriul martorului acuzării David Harlani", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ratko Mladici, în vârstă de 70 de ani, s-a simţit rău joi dimineaţă în cursul unei audieri la TPI. El a fost spitalizat preventiv. Procesul său a fost amânat pentru luni.

Fostul general este acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război în timpul războiului din Bosnia (1992-1995) în cursul căruia au fost ucise 100.000 de persoane, iar 2,2 milioane au fost strămutate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite