Miting uriaş anti-Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul condus de “Il Cavaliere” s-a confruntat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu primul miting protestatar de proporţii, de la preluarea puterii, în vara acestui an. Stânga italiană

Guvernul condus de “Il Cavaliere” s-a confruntat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu primul miting protestatar de proporţii, de la preluarea puterii, în vara acestui an. Stânga italiană a reuşit să mobilizeze masele, la manifestaţie participând peste 2,5 milioane de persoane, conform organizatorilor. Autorităţile susţin că, în realitate, numărul celor prezenţi nu a depăşit 250.000.

“Este cea mai mare manifestaţie organizată de Partidul Democrat de mulţi ani”, a spus Walter Veltroni (fostul primar al Romei), secretarul general al acestei formaţiuni politice. În discursul de aproape o oră, el l-a atacat pe Silvio Berlusconi, spunând că “Italia este o ţară mai bună decât este dreapta care  o guvernează”.

Liderul democrat a scos în evidenţă valul recent de proteste ale liceenilor şi studenţilor, provocat de nemulţumirile legate de severele restricţii bugetare din sectorul educaţional. 

Minciuni şi derivă rasistă

În contextul în care Partidul Democrat înregistrează cel mai scăzut nivel în sondaje, în timp ce “Il Cavaliere” se bucură de un procent de popularitate ce atinge pragul de 60%, stânga italiană încearcă să-şi demonstreze capacitatea de mobilizare împotriva politicii actualului guvern, notează presa franceză.

Veltroni, care a atras atenţia în repetate rânduri că Italia alunecă spre rasism, a criticat sâmbătă seara (şi) legăturile dintre anumiţi membri ai actualului guvern şi partide neofasciste.

El a atacat dur declaraţiile lui Berlusconi referitoare la actuala criză financiară. Şeful cabinetului de la Roma ar fi afirmat public că liderii mondiali intenţionează să închidă bursele până la încetarea crizei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite