Mita medie oferită în Rusia: 615 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mita medie oferită în Rusia: 615 euro
Mita medie oferită în Rusia: 615 euro

Experţii în domeniul anticorupţie estimează că mita oferită în Rusia în acest an cu diferite ocazii este, în medie, de 27.000 de ruble (615 euro), tariful triplându-se în raport cu anul trecut, anunţă Departamentul Securităţii Economice din Ministerul rus de Interne într-un comunicat, citat de RIA Novosti.

Potrivit specialiştilor departamentului, "numărul cazurilor de corupţie descoperite şi înregistrate a crescut de asemenea cu 26 % în acest an, ajungând la aproximativ 4.900", subliniază documentul.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat la învestitură că va face din lupta împotriva corupţiei una dintre priorităţile politicii sale. În vara anului 2008, el a semnat un plan naţional de luptă anticorupţie pe mai mulţi ani.

Potrivit acestui document, toţi miniştrii au obligaţia să-şi creeze servicii anticorupţie şi să adopte proiecte proprii în acest domeniu. Funcţionarii, militarii, poliţiştii şi judecătorii, precum şi rudele lor trebuie să prezinte de acum înainte anual o declaraţie de avere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite