Ministrul ungar de Interne: Dacă România ar putea fi pregătită pentru Schengen, Bulgaria nu este

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă România ar putea fi pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen, Bulgaria nu este, iar până nu va fi, aderarea nu va fi posibilă pentru niciuna dintre cele două state, a explicat ministrul ungar de Interne Sandor Pinter, în Parlamentul European.

Părerea specialiştilor este că Bulgaria nu îndeplineşte cerinţele tehnice pentru a adera la Schengen. Autorităţile de la Sofia recunosc acest lucru şi promit să depăşească problemele până în martie, a declarat marţi ministrul ungar, citat de Novinite.com.

România ar putea fi pregătită din punct de vedere tehnic, însă nu este posibil ca cele două ţări să adere separat la Schengen, având în vedere faptul că au o graniţa comună importantă.

Ministrul ungar de Interne a subliniat, în cadrul PE, că dacă Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile tehnice până la jumătatea lui martie, se va putea negocia cu Franţa şi Germania pe alte teme.

Pinter s-a declarat optimist în privinţa aderării celor două ţări la spaţiul Schengen, susţinând că ar putea fi finalizată înainte de 1 iulie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite