Ministrul elen: Grecia se confruntă cu o "moarte lentă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia elenă se confruntă cu o "moarte lentă", din cauza lipsei unei decizii clare la nivel european pentru un pachet de ajutor extern destinat Greciei. Declaraţia a fost făcută astăzi de către ministrul Dezvoltării, Mihalis Chrysohoidis, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Acesta crede că, este imposibil pentru Grecia să sprijine creşterea fără un acord final privind datoria. Chrysohoidis a declarat acest lucru în timpul unei vizite la Berlin, care a avut ca scop obţinerea de sprijin din partea nemţilor pentru economia Greciei.
"Avem nevoie acum, imediat, de decizii. O lipsă de decizii este un dezastru pentru Europa, iar pentru Grecia este o moarte lentă a economiei, a încrederii populaţiei şi a companiilor", a spus ministrul elen.

Liderii europeni fac eforturi pentru a mări gradul de sustenabilitate a datoriei Greciei. În acelaşi timp, aceştia vor să împiedice temerile privind o posibilă intrare a Greciei în incapacitatea de plată, fapt ce ar afecta statutul  altor state europene pe piaţa financiară.

Ajutorul venit din partea investitorilor pentru Grecia s-ar adăuga programului de împrumuturi în valoare de 110 miliarde de euro, ce a fost făcut anul trecut. Ministrul elen consideră că, economia Greciei ar trebui să revină la nivelul din 2009 în 3 sau 4 ani.

"Cred că liderii europeni îşi vor face datoria şi vor servi interesele Europei. Dacă nu există o soluţie clară nu poţi face nimic pe partea de creştere economică", a spus el.
Economia Greciei ar trebui să revină la nivelul din 2009 în 3-4 ani, a adăugat ministrul elen.

Chrysohoidis se aşteaptă ca acest acord să satisfacă pieţele financiare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite