Slovacia: Ministrul mediului, demis pe motiv de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slovacia: Ministrul mediului, demis pe motiv de corupţie
Slovacia: Ministrul mediului, demis pe motiv de corupţie

Premierul slovac Robert Fico a anunţat că îl va demite pe ministrul mediului Viliam Tursky, pentru că a gestionat prost un contract îndoielnic care l-a costat funcţia şi pe predecesorul său, informează AFP.

"Incompetenţa dovedită în nenumărate reprize de reprezentanţii SNS (partidul naţionalist - n.red.) în gestionarea ministerului este la originea deciziei mele", le-a spus Fico jurnaliştilor.

 "O astfel de gestionare a ministerului dăunează atât membrului coaliţiei -adică SNS, care a desemnat ministrul - cât şi guvernului în ansamblu", a adăugat el.

Potrivit Agerpres, Demiterea lui Tursky intervine la trei luni după cea a predecesorului său, Jan Chrbet, la rândul său membru SNS, acuzat că a semnat un contract îndoielnic pentru vânzarea de drepturi de emisie de dioxid de carbon.

În centrul acestei polemici se află un contract de 10, până la 15 milioane de tone de emisii, al unei companii cu sediul în Statele Unite, dar care ar avea legături cu SNS. Astfel, compania a cumpărat drepturile de emisie a acestei cantităţi de dioxid de carbon la un preţ cu o treime mai mic decât cel obţinut de ţările învecinate, precum Cehia şi Ucraina.

Fico a subliniat că nu va mai accepta reprezentanţi ai SNS în funcţia de ministru al mediului. El s-a declarat pregătit să îşi asume întreaga responsabilitate a impactului potenţial al deciziei sale asupra viitorului coaliţiei guvernamentale, cu un an înainte de alegerile legislative din Slovacia. 

Viliam Tursky este al nouălea ministru care părăseşte coaliţia guvernamentală formată în iulie 2006 de Robert Fico. Cinci dintre cele nouă demiteri şi demisii au fost motivate de implicări în dosare de corupţie.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite