Ministru ucrainean: Decizia CIJ privind graniţa maritimă româno-ucraineană nu poate fi revizuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mikola Onisciuk crede că decizia Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga nu poate fi revizuită
Mikola Onisciuk crede că decizia Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga nu poate fi revizuită

Ministrul ucrainean al justiţiei Mikola Onisciuk s-a declarat convins miercuri că nu există nicio posibilitate de a revizui decizia Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de la Haga privind graniţa maritimă româno-ucraineană, relatează portalul de ştiri ucrainean Unian.

În ceea ce priveşte revizuirea, am înţeles că acest lucru nu este posibil. Aceasta este o instanţă internaţională. I-am acceptat jurisdicţia ca ţară şi am fost de acord ca respectivul litigiu cu România să fie examinat de această instanţă internaţională. Şi noi, ca stat, care există într-o anumită ordine juridică internaţională, trebuie să acceptăm decizia, a subliniat el.

Declaraţia premierului Iulia Timoşenko, potrivit căreia va contesta decizia tribunalului de la Haga dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din Ucraina, reprezintă un punct personal de vedere, a subliniat Mikola Onisciuk.

Decizia instanţei de la Haga a fost influenţată pe lângă argumentele juridice şi de cele politice, în special de faptul că România este membră a Uniunii Europene, a adăugat acesta.

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a decis, la 3 februarie 2009, că Insula Şerpilor nu poate fi considerată parte din zona de coastă a Ucrainei în definirea liniei mediene, în delimitarea platoului continental şi a zonelor economice exclusive în Marea Neagră, în litigiul dintre România şi Ucraina, notează Unian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite