Ministerul de Externe din Bulgaria: "Nu călătoriţi în România!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscolul a dominat sud-vestul României
Viscolul a dominat sud-vestul României

Autoritatile bulgare sfatuiesc cetatenii sa nu calatoreasca în România, iar punctul de trecere Oriahovo, dintre cele doua tari, este închis circulatiei tirurilor, din cauza zapezii, relateaza Standart News.

Situatia este similata la Giurgiu, noteaza cotidianul. "Nu calatoriti în România", au declarat surse din Ministerul bulgar de Externe. Ninsoarea abundenta a blocat orase întregi din nordul Bulgariei, unde stratul de zapada este de circa 40 de centimetri.

"Zapada si ploi sunt asteptate în Bulgaria în perioada 8 februarie - 14 februarie", au anuntat meteorologii. Din cauza viscolului, Ministerul Român al Transporturilor a decis duminica sa restrictioneze circulatia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone prin Vama Giurgiu pâna luni la ora 06.00, a declarat seful de tura al Administratiei Nationale a Drumurilor(AND) Giurgiu, Marian Mina.

"Restrictia a fost impusa de Ministerul Transporturilor, de la Comandamentul de Iarna si este în vigoare pâna luni la ora 06.00, valabila pentru masinile cu masa mai mare de 3,5 tone", a precizat Mina. Drumul între Oinacu-Giurgiu-Vama, pe unde circula autotrenurile, a fost blocat din cauza zapezii, iar traficul a fost deviat prin municipiul Giurgiu.

Autotrenurile care merg spre Bulgaria sunt stationate în vama si la intrarea în oras.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite