Miniatentat în Atena: opt explozii nerevendicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt dispozitive artizanale de mică putere au explodat în această noapte în două cartiere ale Atenei, vizând în special un sediu local al partidului aflat la putere şi câteva bănci, relatează AFP, potrivit NewsIn. Atentatele, care nu s-au soldat cu victime, nu au fost revendicate.

Patru sucursale ale băncilor Agricolă, Generală, Citibank şi Băncii Naţionale a Greciei (BNG) au suferit pagube materiale limitate în cartierul Alimos din sudul capitalei, iar un supermarchet, un magazin cu produse OTE de lângă două filiale ale băncilor, sediul local din Alimos al partidului aflat la putere, Noua Democraţie au fost de asemenea afectate. O anexă a Băncii Naţionale a Greciei (BNG) a suferit pagube în cartierul Kypseli, la nord de Atena.

Aceste atentate, comise cu cartuşe de gaz de mici dimensiuni, au provocat incendii stinse rapid de pompieri, a precizat sursa din poliţie. Pe de altă parte, două maşini au fost incendiate de necunoscuţi în două cartiere ale capitalei unde se concentraseră violenţele din ultima săptămână. Poliţia nu a semnalat în cursul nopţii niciun incident între tineri şi forţele de ordine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite