Miliardarul Adolf Merckle, unul din cei mai bogaţi 100 oameni ai lumii, s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul german Adolf Merckle, locul 94 în topul global al revistei Forbes, a murit ieri după ce a fost lovit de un tren. Familia a anunţat că este vorba de o sinucidere, relatează AFP, preluată de Mediafax. Merckle avea 74 de ani şi era acţionarul majoritar al celui mai mare producător de ciment din lume, grupul HeidelbergCement, care deţine 99,03% din acţiunile unuia dintre cele mai importante companii din România

Adolf Merckle era ameninţat de faliment după pierderea a milioane de euro din cauza crizei financiare mondiale.

Merckle a murit ieri seară, după ce a fost lovit de un tren în apropiere de Blaubeuren (sud-estul Germaniei), locul său de reşedinţă, informează cotidianele Die Welt şi Berliner Morgenpost, în paginile lor electronice, fără a furniza detalii suplimentare.

Potrivit Die Welt, poliţia a confirmat că un om a murit pe calea ferată, dar nu a precizat identitatea acestuia.

Miliardarul pierduse la bursă milioane de euro

Merckle, cu o avere de 9,2 miliarde de dolari, a înregistrat pierderi masive în 2008, fiind obligat să vândă din active sau să obţină împrumuturi, după ce acţionarii care au vândut titluri Volkswagen au fost surprinşi de un anunţ al Porsche privind formarea unei participaţii mari la grupul auto, care a dus la creşterea semnificativă a cotaţiei titlurilor VW.

Averea familiei Merckle include participaţia majoritară la grupul HeidelbergCement, producătorul de medicamente generice Ratiopharm, acţiuni la un producător de vehicule pentru întreţinerea pârtiilor de schi, o rafinările de zahăr şi una dintre cele mai vechi fabrici de prelucrare a metalelor din Germania.

image

Potrivit Forbes, averea lui Merckle s-a bazat pe moştenirea lăsată de bunicul său, dar compania de vânzări en-gros de medicamente a fost transformată în cea mai mare companie de acest tip din Germania, Phoenix Pharmahandel, cu vânzări anuale de 21,6 miliarde de euro.

Carpatcement, unul din principalii actori ai pieţei cimentului din România 

Carpatcement Holding S.A. este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment din Romania. Compania a fost înfiinţată in 2004 de grupul german HeidelbergCement, prin fuziunea companiei de management Carpatcement Romania SRL si a fabricilor de ciment pe care le detinea.

Potrivit site-ului Carpatcement Holding, structura actionariatului era, la 31 decembrie 2007, următoarea: 99,03% - HeidelbergCement, 0,97% - actionari minoritari

Carpatcement are in prezent peste 1.100 de angajati şi a avut în 2007 o cifra de afaceri de 393 de milioane de Euro.

Grupul HeidelbergCement este cel mai important producător de ciment din lume, cu vânzări de 12,9 miliarde euro în perioada iunie 2007-iunie 2008.

HeidelbergCement este prezent în România în producţia de ciment, betoane şi agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton şi Carpat Agregate.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite