Mihai Ghimpu după întrevederea cu Papa Benedict al XVI-lea: „Mă simt mai puternic, mai plin de forţă şi energie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL
Mihai Ghimpu, liderul PL

După întrevederea pe care a avut-o cu Papa Benedict al XVI-lea, la Roma, preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, s-a declarat "mai puternic" şi "mai plin de forţă şi energie"-

Preşedintele Republicii Moldova a precizat că Biserica Romano-catolică din Republica Moldova desfăşoară nu doar activităţi pastorale, dar şi de refacere a infrastructurii locale, de asistenţă socială şi sanitară, proiecte în domeniul educaţiei şi de protejare a păturilor socialmente vulnerabile.

"Am simţit căldura şi binecuvântarea Domnului şi nu mă pot împăca cu gândul că părăsesc Vaticanul. Vaticanul împreună cu Papa de la Roma adună creştinii în jurul credinţei", a spus Ghimpu.

Potrivit Unimedia, preşedintele interimar al Republicii Moldova i-a adresat Papei de la Roma invitaţia oficială de a vizita Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor purtate cu  Papa Benedict al XVI-lea a amintit că rolul bisericii devine şi mai important în momentul în care „sunt situaţii când politicienii nu pot rezolva anumite probleme sensibile, atunci poate interveni biserica pentru a le soluţiona”.

Numai cu credinţă în Dumnezeu putem face lucruri importante şi frumoase”, a spus Ghimpu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite