Mihai Ghimpu: "Dacă rămâne în vigoare Constituţia actuală, eu dizolv parlamentul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu doreşte ca filmele să fie dublate în limba română
Mihai Ghimpu doreşte ca filmele să fie dublate în limba română

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a ameninţat că dacă actuala constituţie nu va fi modificată el nu va ezita să dizolve Parlamentul.

Potrivit Info-Prim Neo, Ghimpu a a declarat că este necesar ca şi Constituţia ţării să fie în concordanţă cu politica democratică, pro Europa, asumată de Exectutiv, iar dizolvările frecvente ale legislativului nu ajută în niciun fel dialogul politic.

Nu este nimic nou în aceste recomandări generale. Eu am spus tot timpul că dacă rămâne în vigoare Constituţia actuală, eu dizolv parlamentul. Noi nu dorim să ne confruntăm cu Europa. Dorim să mergem pe cale democratică, constituţională, întrucât ne-am asumat un viitor european al Republicii Moldova", a spus Mihai Ghimpu.

După consultările pe care le-a avut aseara cu liderii Alianţei pentru Integrarea Europeană (AIE), decizia luată a fost continuarea consultărilor privind modificarea Constituţiei şi nu a fost exclusa posibilitatea organizării unui referendum naţional.

Dacă va continua criza constituţională, se va aprofunda şi criza politică şi economică, în sărăcia pe care o avem noi. Alte alegeri anticipate pentru Republica Moldova ar fi o catastrofă. Dacă deja trebuie să vorbim despre alegeri anticipate şi ele vor fi peste un an, este o nenorocire pentru noi, în situaţia în care ne aflăm. Noi trebuie să menţinem situaţia ca oamenii să primească pensiile şi salariile la timp şi să relansăm economia", a explicat Mihai Ghimpu.

Proiectul de revizuire a Constituţiei va fi analizat şi dezbătut şi în cadrul AIE, după care va fi expediat pentru a fi avizat de Comisia de la Veneţia.

În perioada 23-25 martie la Chişinău se va afla noul preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Mevlut Cavuşoglu, iar la începutul lunii aprilie într-o vizită de documentare vor veni raportorii pentru Republica Moldova a Comisiei de Monitorizare, Josette Durrieu şi Egidius Vareikis.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite