Mihai Ghimpu a fost acuzat că a cheltuit 10.000 de dolari deplasându-se cu elicopterul în zone inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar moldovean Mihai Ghimpu a fost acuzat de deputatul PCRM Igor Dodon că deplasările sale cu elicopterul în zonele afectate de inundaţii au costat aproximativ 120.000 de lei moldoveneşti, adică 10.000 de dolari.

Potrivit agenţiei Info-Prim Neo, costul unei ore de zbor cu elicopterul este de aproximativ 2.500 de dolari, iar pentru a ajunge la Criva şi înapoi sunt necesare cel puţin patru ore, adică aproximativ 10.000 de dolari, a precizat Igor Dodon. 

"S-au cheltuit 10.000 de dolari pentru a-i asigura plimbarea domnului Ghimpu în nord, unde acesta a donat 1.000 de lei (80 de dolari). Nu era mai bine dacă aceşti bani erau oferiţi sinistraţilor?", întreabă deputatul comunist.

Mihai Ghimpu a respins acuzaţiile deputatului comunist, argumentând că s-a deplasat în zonele inundate pentru a sta de vorbă cu sinistraţii, informează Mediafax.

La rândul său, Ghimpu îl acuză pe fostul preşedinte Vladimir Voronin că a cheltuit 30.000 de dolari pentru deplasările cu elicoperul în campania electorală din 2009.

"Sunt minciuni. Am donat sinistraţilor mult mai mult, vreo 25.000 de lei (2.000 de dolari). Eu nu am folosit elicopterul în campanie electorală, aşa cum a cheltuit Voronin 30.000 dolari", a afirmat Mihai Ghimpu. Preşedintele interimar al Republicii Moldova a precizat că va cere Procuraturii Generale să clarifice subiectul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite