Merkel vrea mai mulţi minoritari în serviciile publice germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Angela Merkel a cerut sâmbătă ca membrii minorităţilor să primească mai multe locuri de muncă în sectorul serviciilor publice din Germania, relatează DPA.

Într-o înregistrare video publicată sâmbătă pe site-ul şefului Guvernului, un poliţist de origine turcă, Erdogan Yildirim (31 de ani), îi spune lui Merkel că sunt prea puţini membri ai minorităţilor în serviciile publice.

Cancelarul a afirmat apoi că persoanele de origine străină sunt subreprezentate în serviciile guvernamentale, adăugând că "acest lucru trebuie să se schimbe".

Angela Merkel a dat asigurări că acest dosar va figura pe agenda "summitului pentru integrare" ce va avea loc miercuri, la Berlin, şi la care vor participa liderii minorităţilor.

Germania se confruntă de câteva săptămâni cu criticile la adresa imigranţilor care nu învaţă limba germană şi nu adoptă valorile germane. Vineri, Merkel a reafirmat, în Bavaria, că ideea multiculturalismului a eşuat.

Summitul de săptămâna viitoare vizează identificarea unor metode pentru a accelera învăţarea limbii de către imigranţi şi angajarea lor mai rapidă.

Merkel este supusă la presiuni din partea partidului său pentru a adopta o linie mai dură faţă de imigranţii care nu dovedesc dorinţa de a se adapta societăţii germane.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite