Merkel confirmă invitaţia adresată lui Hollande de a veni la Berlin după ce i-a telefonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancelarul german, Angela Merkel
Cancelarul german, Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat, duminică noapte, că l-a invitat pe socialistul Francois Hollande, noul preşedinte francez, să vină la Berlin după ce i-a telefonat, potrivit unui comunicat.

"Cancelarul l-a invitat pe preşedintele ales francez Francois Hollande să vină la Berlin, cât mai curând posibil după preluarea mandatului", potrivit comunicatului.

"Amândoi sunt de acord asupra importanţei unor relaţii strânse între Franţa şi Germania şi aspiră la o cooperare bună şi de încredere", adaugă comunicatul.

"Cancelarul i-a telefonat lui Francois Hollande în această seară pentru a-l felicita pentru victoria sa", a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului în acest comunicat.

Cancelarul german Angela Merkel a sprijinit candidatura preşedintelui în exerciţiu Nicolas Sarkozy, aliatul ei conservator, aminteşte AFP, citată de Agerpres.

Ea a refuzat sa se întâlnească în timpul campaniei electorale cu Francois Hollande, care se opune tratatului de disciplină bugetară aşa cum a fost negociat la începutul acestui an între europeni pentru a încerca să oprească criza euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite