Membrii unei reţele de hoţi ce exploatau fete din Europa de Est au fost arestaţi în Franţa şi Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şaisprezece persoane suspectate cã fãceau parte dintr-o reţea internaţionalã de hoţi bazatã pe exploatarea fetelor au fost arestate, marţi, în Franţa, Belgia şi Germania, a transmis joi jandarmeria din Lille, citatã de AFP.

Joi, aceste 16 persoane, dintre care 12 în Franţa, trei în Belgia şi una în Germania, erau încã în stare de arest care urmeazã sã se încheie, în mod normal, sâmbãtã, conform jandarmeriei.

Dupã începerea unei anchete judiciare în ianuarie, investigaţiile realizate de jandarmi au permis evidenţierea "unei organizaţii criminale internaţionale axatã în jurul unei familii care cumpãra şi adãpostea tinere fete" pentru a le folosi în furturi, a precizat un comunicat al jandarmeriei.

Unii dintre cei arestaţi ar putea astfel fi anchetaţi pentru trafic de fiinţe umane.

Bijuterii de aur, ceasuri şi obiecte de lux precum şi automobile puternice au fost confiscate pentru un prejudiciu de mai multe sute de mii de euro numai în Franţa.

Ancheta a început dupã constatarea, la sfârşitul lui 2011, de cãtre jandarmii din Lille, a numeroase furturi de la particulari, în cursul cãrora erau furate mai ales bijuterii şi obiecte din aur.

Primele elemente ale anchetei au permis identificarea a douã tinere fete care provin din Europa de Est.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite