Membri ai bandelor care au îngrozit Londra au ascuns arme într-un tomberon pentru noi cofruntări violente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii britanici au descoperit cinci arme amplasate într-un tomberon de către membri ai bandelor implicate în revoltele violente de luna trecută din Londra, relatează Sky News.

Potrvit surselor  Sky News, armele fuseseră amplasate acolo în anticiparea unor noi confruntări cu poliţia.

Postul de televiziune a primit prin SMS informaţii de la o persoană necunoscută, în urma cărora cinci arme au fost descoperite ascunse într-un tomberon, lângă o clădire de locuinţe din Brockley, în sud-estul Londrei.

Indiviul anonim a aplelat la Sky News pentru că nu a putut discuta direct cu poliţia, iar pericolul pe care îl reprezentau aceste arme acolo era mare.

Postul de televiziune a alertat imediat poliţia metropolitană din Londra.

În decurs de o oră şi jumătate de la primirea SMS-ului cu detalii despre locul unde sunt ascunse armele, 30 de poliţişti au mers în zona indicată şi au găsit într-un tomberon o pungă cu galben şi portocaliu.

Cele cinci arme - două arme de semnalizare, două pistoale vechi şi un revolver - erau înfăşurate în trei pungi de plastic.

"Această operaţiune este un real succes, nu doar pentru Poliţia Metropolitană, ci şi pentru pentru comunitate, în general. Un membru al comunităţii a fost încrezător pentru a utiliza Sky News şi a veni la noi cu informaţii", a declarat inspectorul-şef Tereza Breen.

Poliţia desfăşoară în prezent o anchetă pentru a vedea dacă armele au fost folosite în vreo crimă şi pentru a identifica posibilii infractori.

Poliţia a arestat până în prezent 2.124 de persoane în cadrul revoltelor, iar 1.221 dintre ele au fost inculpate.

Cinci persoane au fost ucise în cele mai grave violenţe care s-au înregistrat în Anglia în mai mult de 30 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite